گزارشهای بسیاری در مورد فعالیت ریکشاها، کالسکههایی که با دست کشیده میشوند، تهیه و نوشته شده است. با وجود تلاش برای جمعآوری آنها از خیابانهای کلکته، همچنان "اسبهای انسانی" را در این شهر میتوان دید.
تاریخچه کشیدن کالسکه با دست به نیمه دوم قرن شانزدهم در ژاپن باز میگردد. ریشه واژه ریکشا از واژه ژاپنی "جینریکیشا" و به معنی "وسیله نقلیه با نیروی انسانی" است..
در دوران کنونی، استفاده از ریکشا به علت سرعت کم در جادههای اصلی امکانپذیر نیست. به همین دلیل این وسایل نقلیه بیشتر در قسمت قدیمی کلکته، مورد استفاده کسانی قرار میگیرد که برای رسیدن به مقصد عجله ندارند.
ریکشاها دیگر یک وسیله نقلیه عمده برای جابهجاییهای سریع محسوب نمیشوند اما در فصول بارندگی که خیابانهای شهر پر از آب شده و یا در زمان ترافیکهای کلافه کننده وسایلی کارآمد هستند.
ریکشاها به یاد آورنده بخش قدیمی شهر کلکته هستند. اما بحث در مورد ادامه فعالیت آنها بالا گرفته است. برخی کشیدن این کالسکهها توسط انسان برای امرار معاش را غیر انسانی میدانند.
حال این سوال مطرح است که آیا ریکشاها به پایان عمر خود رسیدهاند؟ جواب روشنی برای این سوال نمیتوان یافت و تنها زمان این موضوع را مشخص میکند.