.

ما در زندگی روزمره‌ مان چنان در تدارک جهنمی برای نابودی همه چيزيم كه فرصت ديدن و درک دقايق زيبا را از دست می‌دهيم.



۱۱ آذر ۱۳۹۴

حالا موج جدیدی از مهاجران راهی کشورهای میزبان شده‌اند. در آلمان حتی ترکیب جمعیتی مسلمانان دگرگون شده و اکثریت از ترک‌ها به عرب‌ها منتقل شده است. بدون تردید کشورهای میزبان در سال‌های آینده شاهد چالش‌های بیشتر و جدیدتری خواهند بود.

دردسرآفرینی‌های مهمان برای میزبان
مرزهای آزادی، رواداری و زندگی بر طبق باورهای فرهنگی و دینی در کجا قرار دارند؟ ....  این موضوع وقتی پیچیده‌تر می‌شود که رابطه میهمان و میزبان نیز بر آن افزوده شود. اما در قرنی که مهر مهاجرت بر پیشانی اش کوبیده شده، مهاجران جوامع میزبان را با چالش‌هایی روبرو کرده‌اند.

دادگاه شهر فرایبورگ آلمان شکایت یکی از پیروان آیین سیک در این کشور را رد کرد. او خواسته بود به دلیل استفاده از "عمامه" به او اجازه داده شود، بدون کلاه ایمنی با موتور سیکلت تردد کند، امری که در آلمان خلاف قانون و با جریمه همراه است.
دادگاهی در شهر دارمشتات آلمان  زن و شوهر پاکستانی که ۲۰ سال است در آلمان زندگی می‌کنند را به اتهام خفه کردن دختر ۱۹ ساله خود در خواب به حبس ابد محکوم کرد. آن‌ها دلیل قتل را رابطه جنسی دخترشان با دوست‌اش قبل از ازدواج عنوان کرده بودند. تازه در سال‌های اخیر است که جامعه آلمان با پدیده "قتل ناموسی" در میان خانواده‌های مسلمان روبرو شده است.
بر اساس حکم دادگاهی در شهر لایپزیگ آلمان دانش‌آموزان دختر مسلمان در این کشور نمی‌توانند به دلایل مذهبی از حضور در کلاس‌های مختلط شنای مدرسه سر باز زنند. این حکم در پی ارجاع پرونده شکایت یک خانواده مسلمان به این دادگاه صادر شد. یک خانواده مراکشی‌تبار که دخترشان ۱۳ سال دارد، به دلایل مذهبی خواستار عدم شرکت او در کلاس‌های شنای مختلط مدرسه شده بود.
در برخی از شهرهای آلمان دختران مسلمان برای شرکت در کلاس‌های شنای مدرسه از "مایو اسلامی!" که به "بورکینی" شهرت یافته استفاده می‌کنند. برخی از خانواده‌های مسلمان این پوشش را ناکافی می‌دانند و با حضور پسران دانش‌آموز در استخر نیز مشکل دارند. طبق حکم دادگاه حق "آزادی مذهبی" مندرج در قانون اساسی آلمان، به معنای آن نیست که دیگران در نحوه لباس پوشیدن خود خواست پیروان یک مذهب را لحاظ کنند.
در سال ۲۰۱۳ دادگاهی در آلمان در پرونده طلاق یک مرد ایرانی را با توجه به امضای توافقنامه میان ایران و آلمان در سال ۱۹۲۹ محکوم به پرداخت مهریه‌ای بالغ بر ۸۰۰ سکه بهار آزادی کرد. این زوج ایرانی در ایران با یکدیگر آشنا شده و ازدواج کرده بودند. طبق اسناد محضری و رسمی مرد ایرانی به هنگام عقد پرداخت مهریه‌ای بالغ بر ۸۰۰ بهار آزادی را متقبل شده بود. مهریه پدیده‌ای ناشناخته برای آلمانی‌ها است.
تاکنون در آلمان این گونه استدلال می‌شد که استفاده از نمادهای مذهبی، از جمله حجاب می‌تواند بی‌طرفی نظام آموزشی را در مدارس از بین ببرد. پس از شکایت دو زن مسلمان، دادگاه قانون اساسی آلمان ممنوعیت عمومی حجاب برای زنان معلم مسلمان را برداشت.
حسن روحانی قرار بود در سفر به فرانسه با فرانسوا اولاند رئیس جمهور این کشور دیدار کند که به دلیل ترورهای پاریس این سفر لغو شد. میزبان قرار بود میهمان را به ضیافت نهار دعوت کند که طبق پروتکل‌های کاخ الیزه "شراب" نیز سرو می‌شود، که با "واکنش عجیب" مهمان روبرو شد.
مهمان و میزبان به دلیل وجود شراب بر روی میز نهار به توافق نرسیدند و قرار بر صرف صبحانه بین روسای جمهوری دو کشور فرانسه و ایران گذاشته شد. این موضوع واکنش‌های انتقاد آمیز فراوانی را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخت. به گفته منتقدین، روحانی می‌توانست رواداری از خود نشان دهد و بخاطر تعلقات مذهبی‌اش نوشیدنی دیگری بنوشد و میزبان هم شراب‌اش را بنوشد.
در یکی از شرکت‌های آلمانی کارمندان مسلمان خواستار وجود یک "ماکروویو حلال!!!" برای گرم‌کردن غذاهایشان در آبدارخانه شرکت شده بودند، زیرا همکارانشان غذاهایی را در آن گرم می‌کردند که با گوشت خوک پخته شده بود. این خواسته از سوی مدیر شرکت رد شد.
در بسیاری از کشورهای اروپایی و نیز در اکثر ایالات متحده  برخی از زنان مسلمان اصرار بر استفاده از روبند، برقع و پوشاندن صورت خود دارند. در فرانسه و بلژیک این اقدام ممنوع شده، اما در آلمان و آمریکا هنوز آزاد است.
کمتر شهر اروپایی را می‌توان یافت که در آن مغازه‌های "حلال!" یافت نشود. در بیمارستان‌های آلمان نیز هر بیماری که بستری می‌شود، پرسشنامه‌ای را پرمی‌کند که اگر مسلمان است به او غذای "حلال!!" داده شود.
حالا موج جدیدی از مهاجران راهی کشورهای میزبان شده‌اند. در آلمان حتی ترکیب جمعیتی مسلمانان دگرگون شده و اکثریت از ترک‌ها به عرب‌ها منتقل شده است. بدون تردید کشورهای میزبان در سال‌های آینده شاهد چالش‌های بیشتر و جدیدتری خواهند بود.
D W