.

ما در زندگی روزمره‌ مان چنان در تدارک جهنمی برای نابودی همه چيزيم كه فرصت ديدن و درک دقايق زيبا را از دست می‌دهيم.



۰۳ اسفند ۱۳۹۵

آیا خوردن حشرات می‌تواند کره زمین را از فاجعه نجات دهد؟

خوردن حشرات چه فایده‌ای دارد؟
به گفته شامی رادیا یکی از بنیانگذاران شرکتی که حشرات خوردنی می‌فروشد حشرات را می‌توان سوپرغذا دانست!: "آنها سرشار از پروتئین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه هستند."
پرورش آنها برای محیط زیست بهتر از پرورش دام و طیور است. حشرات می‌توانند از ضایعات طبیعی تغذیه کنند، گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و زمین کمتری را قیاس با دام و طیور اشغال می‌کنند.
حشرات چون خونسرد هستند راندمان آنها از نظر تبدیل غذا به توده بدنی بالا است. بطور متوسط از دو کیلو غذا یک کیلو حشره تولید می‌شود در حالی‌که هشت کیلو غذا یک کیلو به وزن دام اضافه می‌کند.
چه نوع حشراتی را می‌توان خورد؟
به گفته فائو ۱۹۰۰ نوع حشره به عنوان خورده می‌شوند. رایج‌ترین حشراتی که خورده می‌شوند عبارتند از: سوسک‌ها، زنبورها، زنبورمورچه‌ها (wasp)، ملخها، ملخ آفت، جیرجیرک‌ها، موریانه‌ها ،سنجاقک‌ها و مگس‌ها.
آیا کشورهای غربی هم روزی حشره خواهند خورد؟
خوردن حشرات به تدریج از کاری بسیار غریب و ماجراجویانه به کاری اشناتر بدل می‌شود! و در بسیاری از کشورها یا رستوران‌های حشرات راه ‌افتاده‌اند یا حشرات را می‌توان در بعضی فروشگاه‌ها پیدا کرد.
تجربه نشان داده که رفتار مصرف‌کنندگان به مرور زمان تغییر می‌کند و همینطور هم ذائقه مردم. آموزش و اگاهی‌رسانی هم در تغییر نگرش مردم موثر است. شاید چند دهه پیش هم میگو موجودی زشت و چندش‌آور به نظر می‌رسید اما اکنون بسیاری از مردم آن را با لذت می‌خورند و مزه‌اش را دوست دارند.
آیا در ایران هم روزی حشره خورده خواهد شد؟
تقریبا تمام مراجع !! <ملاهای رژیم > خوردن تمام حشرات به جز ملخ < و البته مال مردم خوری!> را حرام می‌دانند، بنابراین اگر فتوای <آنها> تغییر نکند فقط ممکن است خوردن ملخ رواج پیدا کند!!.
** <خوردن ملخ درروزگارشترسواری و بیابان گردی، نیز خوراک " ناچاران "  بوده است>.